Variace na pikantní indické kuře, kterou ocení hlavně ti, kteří nemají rádi příliš ostrou chuť.
Potřebujete:
✿ 1 kg kuřecích prsou
✿ 400 g bílého jogurtu
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ 1 lžičku kurkumy
✿ 2 lžičky masala koření
✿ ½ lžičky sladké papriky
✿ 1 lžičku římského kmínu
✿ ¾ lžičky zázvoru
✿ 25 g másla
✿ sůl
✿ 3 stroužky česneku
Omáčka:
✿ 20 g másla
✿ 1 ks skořice
✿ sůl
✿ 400 g drcených rajčat
✿ 500 g smetany ke šlehání
✿ 2 lžíce cukru krupice
✿ ½ lžičky koření masala
1. Maso nakrájejte na větší kousky, v míse zakápněte citronovou šťávou a promíchejte. Přidejte jogurt, sůl, veškeré koření a prolisovaný česnek. Promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a nechte marinovat ideálně do druhého dne.
2. V pánvi rozehřejte máslo a zprudka orestujte maso. Přendejte ho do zapékací mísy a dejte péct při 180 °C asi na 20 minut. Mezitím připravte omáčku. V pánvi, kde jste restovali maso, rozpusťte máslo a chvilku orestujte skořici. Přidejte drcená rajčata a smetanu a 10 minut na mírném stupni provařte.
3. Nakonec přidejte masalu, cukr a sůl dle chuti. Jakmile je maso upečené, přendejte ho i s výpekem do omáčky a vše promíchejte. Servírujte posypané bylinkami a s rýží.