Suroviny:
4 plátky vepřové kýty
2 jablka
1 velká cibule
1 lžíce smetany
1 lžíce másla
muškátový oříšek
sůl
pepř
Postup:
V hluboké pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, na ní orestujte plátky masa.
Do pánve přidejte pokrájená jablka, osolte, opepřete a zalijte hrnkem vody. Pánev přikryjte poklicí a na středním plameni maso duste doměkka. Po změknutí masa omáčku okořeňte špetkou muškátového oříšku.
Na závěr přidejte lžíci smetany a lžíci vychlazeného másla. Vařte bez pokličky za občasného míchání ještě dalších 10 minut. Podávejte s vařenými brambory nebo rýží.
Tip!
Zkuste maso před vařením na několik hodin vložit do marinády z medu, olivového oleje a mletého zázvoru.