Navrch použijte rozpuštěný karamel a hoblinky čokolády a pak bude éclair (vyslovuje se ejklér) skvostný.
Suroviny: na 10 kusů
Těsto:
250 ml vody
100 g másla
200 g hladké mouky
sůl
5 vajec
Náplň:
500 ml mléka
1 vanilkový pudink
100 g cukru krupice
3 žloutky
150 ml smetany
Poleva:
100 g bílé či hořké čokolády
lžíce másla
Postup:
Krém připravte den předem. Smíchejte suroviny kromě smetany. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Přikryjte fólií a dejte do lednice. Den poté vyšlehejte se smetanou.
Na těsto přiveďte vodu, máslo a špetku soli k varu, vmíchejte mouku a vařte, než se hmota přestane lepit na vařečku.
Po vychladnutí vmíchejte vejce. Hladké těsto dejte do zdobícího sáčku a na plechu vytvořte pruhy těsta (10 cm). Pečte na 170 °C asi 20 min. Po vychladnutí plňte pomocí zdobícího sáčku. Na polevu rozpusťte čokoládu a máslo.
Doba přípravy: 35 min
Cena za 1 porci: 7 Kč