Bylinkové oleje se vám budou hodit i pro přípravu jiných pokrmů. Do olivového oleje naložte čerstvé aromatické bylinky, můžete přidat i chilli papričky, a nechte stát na suchém a chladném místě.
Ingredience: 4 porce
● 4 plátky hovězího roštěnce
● 1 stroužek česneku
● 100 ml olivového oleje
● 1 lžíce lístků rozmarýnu
● sůl
● pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 130 0C. Olej dejte do misky, utřete se stroužkem česneku a lístky rozmarýnu. Hotovou směsí potřete plátky masa a nechte je hodinku v chladu. Poté dejte plátky masa na pánev a z každé strany pečte 3 minuty.
Potom je dejte na talíř, přikryjte alobalem a vložte na 10 minut do trouby. Následně maso vyjměte a nechte pár minut stát. Pokud byste ho nakrojili dříve, vytekla by z něho šťáva. Maso osolte až při servírování.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 80 Kč