Pokrmy z jednoho hrnce máme ze všeho nejraději.
Suroviny:
6 kuřecích paliček nebo čtvrtek
3 lžíce mraženého hrášku
2 velké mrkve
6 brambor
3 lžíce medu
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce grilovacího koření
máslo na vymazání formy
bylinky na ozdobu
Postup:
Připravte si zapékací mísu nebo pekáč. Vytřete ho máslem. Kuřeci paličky ochuťte grilovacím kořením a ze všech stran je pomažte trochou medu. Brambory rozkrájejte na měsíčky, mrkve oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka.
Do pekáče vyskládejte kuřecí paličky a proložte je bramborami a vše zákápněte trochou oleje. Přidejte mrkev a nakonec hrášek. Lehce dosolte a opepřete. Troubu předehřejte na 180 °C.
Kuře podlejte trochou vodu a dejte ho péct zhruba na 40 minut. Podle potřeby kuře pravidelně podlévejte. Pokrm dozdobte bylinkami.
Náš tip
Místo klasických brambor můžete vyzkoušet i ty sladké.