Na tento recept se nejlépe hodí kuřecí maso. Vedle ale rozhodně nešlápnete ani s vepřovým.
Ingredience:
500 g kuřecích prsních či stehenních řízků
10 lžic najemno nastrouhaného parmazánu, případně sýru grana padano
hladká mouka na obalení
2–3 vejce
strouhanka
rostlinný olej
1 velký citron
sůl, pepř
čerstvá petrželka
Postup:
Kuřecí maso očistěte, omyjte a z obou stran osolte a lehce opepřete. Řízky obalte nejprve v hladké mouce, pak je namočte v rozšlehaném vajíčku a nakonec je důkladně obalte ve strouhance smíchané s najemno nastrouhaným parmazánem.
Na pánvi rozpalte větší množství oleje a osmahněte je dozlatova z obou stran. Před podáváním řízky dozdobte čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Řízky podávejte s čerstvým křupavých chlebem a citronem nakrájeným na měsíčky. Řízečky také můžete nakrájet na menší kousky a vyskládat je do misky. Tak se budou hostům lépe konzumovat.
Náš tip:
Skvěle chutnají i s dipem ze zakysané smetany, česneku a soli.