Lasagne jsou skvělým jídlem pro celou rodinu. Oblíbené jsou hlavně u dětí, ale pochutnají si na nich i dospělí.
Suroviny na 6 porcí – 1 balení (500 g) lasagne plátky – 600 g baby špenátu – 1 cibule – 4 stroužky česneku – olivový olej – 50 g rostlinného tuku – 400 ml mléka – 3 lžíce hladké mouky – 250 g strouhaného tvrdého sýra – 1 kalíšek zeleninového bujónu – sůl, pepř
Postup
1. Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno a osmahněte na olivovém oleji v hluboké pánvi. Přidejte natrhaný baby špenát a zeleninový bujón a krátce povařte. Lasagne uvařte podle návodu na obalu.
2. Připravte si bešamel. V kastrůlku rozpusťte tuk, přisypte mouku a vymíchejte světlou jíšku. Zalijte mlékem, dobře promíchejte a zlehka povařte. Osolte a opepřete a odstavte.
3. Pekáček nebo zapékací mísu vymažte olejem. Na dno rozprostřete lasagne, pak dejte vrstvu bešamelu, špenátu a strouhaného sýru.
Opakujte, dokud ingredience nedojdou a vše zakončete vrstvou lasagní, kterou posypete zbylým strouhaným sýrem.
4. Dejte péct zakryté alobalem nebo pokličkou do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut. Pak odkryjte a ještě dopečte dozlatova, asi 10 minut.