Halloumi sýr je řecká specialita. Má specifickou konzistenci i chuť, ale dozajista si ho zamilujete.
Suroviny:
250–350 g sýru halloumi
čerstvě drcený pepř
2 vejce uvařená naměkko
1 velké zralé avokádo
1 lžíce sezamových semínek
pár listů římského nebo ledového salátu
panenský zastudena lisovaný olivový olej
Postup:
Jednotlivé plátky halloumi sýru potřete olivovým olejem a opepřete je. Avokádo oloupejte, rozkrojte napůl a vyndejte pecku. Vejce uvařte naměkko.
Sýr grilujte z každé strany zhruba dvě až tři minuty. Servírujte ho na listech salátu pokapaný olivovým olejem, s avokádem a vejcem. Pokrm dozdobte sezamovými semínky.
Náš tip
Pro lepší chuť halloumi sýr pokapejte trochou limetové šťávy.