Losos je jednou z nejzdravějších ryb. Zároveň ale i nejtučnějších, proto zasytí i opravdové jedlíky.
Suroviny:
3 až 5 kousků chlazeného lososa
1 citron
2 lžíce másla
3 až 5 snítek tymiánu
sůl, pepř
kvalitní olivový olej
Postup:
Lososa důkladně osušte papírovou utěrkou, ale ještě ho nesolte. Zbytečně by pustil šťávu. Rybu poté ještě pokapejte trochou citronové šťávy a olivového oleje. Na každý kousek ryby nastrouhejte z obou stran také trochu citronové kůry.
Rozpalte gril. Rybu umístěte na gril, případně grilovací tácek kůží dolů a na každý kousek položte snítku tymiánu, plátek citronu a máslo. Lososa grilujte z každé strany zhruba tři až čtyři minuty, dle toho, jak hodně máte rozpálený gril.
A mezitím rybu osolte. Před servírováním každý kousek pokapejte ještě trochou citronové šťávy. K lososovi si můžete dopřát grilovanou zeleninu, opečené brambory nebo čerstvou křupavou bagetku.