Chladivý gel vyrobený z plodů kaštanu příznivě působí na cévní i žilní systém. Vyrobte si ho sami doma.
Je příjemně chladivý, dobře se roztírá a nefunguje příznivě nejen na křečové žíly, ale také na ztuhlé a bolavé svaly.
Co budete potřebovat?
3 dcl kaštanové tinktury
1,5 lžičky agar-agaru (seženete ho v prodejnách zdravé výživy)
Nejprve si vyrobte tinkturu
Pokud doma kaštanovou tinkturu nemáte, nejprve si ji vyrobte. Nasbírané kaštany oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Vhoďte je do skleněné nádoby a zalijte 40% alkoholem.
Myslete na to, že musí být zcela ponořené, jinak by začaly plesnivět. Macerujte 14 dní na teplém, avšak stinném místě. Pak tinkturu přeceďte.
Použití:
Nyní už můžete přejít k výrobě samotného gelu. Tinkturu přelijte do kastrůlku a přidejte k ní jednu a půl lžičky prášku agar-agar. Přiveďte k varu a míchejte po dobu 3 minut.
Tekutinu přelijte opět do skleněné, nejlépe tmavé nádoby a po troškách do ní přilévejte olivový olej, a to do doby, dokud nebude mít příjemnou mazlavou strukturu. Gel skladujte v lednici.