Tenhle salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě i oči.
Potřebujete:
✿ 1 menší červené zelí
✿ 2 červené cibule
✿ 1 jablko
✿ 250 g vařené červené řepy
✿ 50 g vlašských ořechů
✿ 1 pomeranč
✿ 3 lžíce vinného octa
✿ 3 lžíce rybízového džemu
✿ 2 lžíce medu
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ sůl, pepř
1. Zelí rozčtvrťte, zbavte košťálu a nakrouhejte najemno do velké mísy. Přidejte na proužky nakrájenou cibuli, jablka a červenou řepu, nastrouhanou kůru z poloviny pomeranče a promíchejte.
2. Oloupaný pomeranč nakrájejte na menší kousky a přidejte do salátu. V misce důkladně prošlehejte metličkou vinný ocet, džem, med a olej. Přidejte sůl a pepř a znovu pořádně prošlehejte.
3. Zálivku zamíchejte do salátu, přidejte drcené ořechy a podávejte.