Nejen děti si rády pochutnávají na hamburgerech. Pro dospělé máme připravenou pořádně ostrou verzi.
Suroviny:
300 g mletého hovězího masa
2 bulky na hamburgery
2 lžíce nakládaných jalapeňo papriček
1 červená cibule
100 ml smetany ke šlehání
několik listů ledového salátu
1 větší červená paprika
1 velké rajče
několik plátků čedaru
sůl, pepř
olej na smažení
Postup:
Maso osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte. Vytvořte z něj dva bochánky po 150 g, případně menší, pokud budete připravovat menší burgery. Na pánvi lehce orestujte nakládané jalapeňos papričky. Po zhruba třech minutách přidejte smetanu ke šlehání a ochuťte ji pepřem.
Omáčku odstavte, a jakmile trochu vychladne, přelijte ji do mixéru a pořádně rozmixujte. Masové bochánky osmahněte na oleji z obou stran. Bulku rozkrojte na dvě poloviny a nahřejte ji v troubě nebo na pánvi.
Na bulku naservírujte salát pokapaný omáčkou, maso, opět pokapané omáčkou, kroužek cibule, rajčete, plátek sýra a opět vše završte salátem. Přiklopte druhou půlkou bulky.
Náš tip
Aby byla bulka vláčná, ogrilujte ji na másle.