Chutnají skvěle i se směsí mletého masa a rajčatové omáčky.
Ingredience: 4 porce
● 1 balení lasagní
● 500 g špenátu
● 500 g ricotty
● 1 vejce
● 1 cibule
● 2 lžíce másla
● sůl
● pepř
● 100 g sýra
Na bešamel:
● 50 g másla
● 50 g hladké mouky
● 500 ml mléka
● sůl
● pepř
● muškátový oříšek
Postup:
V hrnci rozehřejte máslo. Vmíchejte mouku, až vznikne jíška, přidávejte mléko a míchejte, aby nevznikly hrudky. Bešamel osolte, opepřete a vmíchejte do něj oříšek. V pánvi na másle opečte nakrájenou cibuli. Přidejte listový špenát a nechte ho zavadnout.
Ricottu prošlehejte s vejcem a vmíchejte do špenátu. Směs osolte, opepřete a stáhněte z ohně. Na dno zapékací mísy dejte bešamel. Pak plátky lasagní, zase vrstvu bešamelu a vrstvu špenátové směsi. Přidejte opět lasagne, bešamel a špenátovou směs.
Poslední vstva bude z bešamelu. Navrch přijde strouhaný sýr a vše pečte 40 min.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 10 Kč