V salátu skvěle vypadají i chutnají křepelčí vajíčka. Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte chilli papričku nebo použijte rovnou pikantního nakládaného tuňáka.
Ingredience: 4 porce
● 300 g rukoly
● 2 konzervy tuňáka v oleji
● 1 cibule
● 100 ml oleje
● 1 lžička dijonské hořčice
● 1 lžíce citronové šťávy
● 1 lžička medu
● sůl, pepř
● 4 vejce
Postup:
Rukolu dejte do mísy. Olej z tuňáka slejte a vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte na plátky. V misce promíchejte olej, hořčici, šťávu z citronu a med. Zálivku nalejte na rukolu a promíchejte. Rozdělte ji na talíře. Přidejte tuňáka, nakrájená vejce a podávejte s opečenou bagetkou.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 40 Kč