Tahle polévka vás mile překvapí souhrou rozmanitých chutí.
Potřebujete:
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 3–4 středně velká rajčata
✿ 1 plechovku fazolí
✿ 2 l vývaru
✿ 1 avokádo
✿ 100 g bryndzy
✿ sůl, pepř
✿ špetku tymiánu
✿ bazalku
✿ hnědý cukr
✿ 1 citron
✿ 1 tortillu nebo nachos
1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek a nahrubo pokrájená oloupaná rajčata a nechte je chvíli restovat.
2. Pak přidejte fazole, zalijte vývarem, přiveďte k varu a vložte na kostičky nakrájené avokádo. Osolte, opepřete a okořeňte. Po 5–10 minutách přidejte rozdrobenou bryndzu a dochuťte cukrem.
3. Tortillu nasucho opečte na pánvi a nakrájejte. Před podáváním dejte do polévky kousky tortilly, nachos, případně plátky citronu.