Zkuste si rybu tentokrát upéct v alobalu. Příprava je sice trochu náročnější, ale výsledek vás potěší a na obal ze strouhanky si nejspíš ani nevzpomenete.
Ingredience (na 4 porce):
● 4 porce kapra
● 100 g másla
● 5 lžic stolního oleje
● 4 lžíce hladké mouky
● citronová šťáva
● 2 stroužky česneku
● sýr na strouhání
● pepř
● sůl
● bylinky na ozdobu (petržel, tymián, bazalka…)
Postup:
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem a necháme přibližně 30 minut odležet. Změklé máslo promícháme s česnekem a strouhaným sýrem.
Porce kapra osolíme a opepříme z obou stran, obalíme v hladké mouce a položíme na alobal potřený olejem. Povrch kapra poklademe česnekovým máslem, alobal dobře, tedy co nejtěsněji, uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut.
Podáváme s bramborovým salátem nebo vařenými brambory a kromě bylinek na ozdobu přidáme i plátek citronu.
Příprava: 45 min
Cena: 150 Kč