Jsou z těsta kynutého pod vodou.
Suroviny na kvásek:
● 25 g droždí
● 5 lžic hrubé mouky
● 2 lžíce cukru
● 5 lžic mléka
Na těsto:
● 250 g hladké mouky
● 170 g másla
● špetka soli
Na obalení:
● 150 g cukru
● 1 vanilkový cukr
Postup:
Připravte kvásek a nechte ho v teple vzejít. V míse promíchejte změklé a pokrájené máslo, mouku a vzešlý kvásek. Rukama nejprve v míse a poté na válu vypracujte pevné, hladké a nelepivé těsto. Z něj udělejte kouli a dejte ji do hrnce se studenou vodou. Nechte v ní kynout 3/4 hodiny (mělo by plavat).
Těsto nechte okapat, na pomoučeném válu z něj vyválejte asi 5 mm silnou placku. Vykrajujte z ní rohlíčky, hvězdičky… Vykrájené kousky dávejte na plech, pečte v troubě při 170 °C hezky dorůžova.
Obalte je teplé ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Příprava: 60 min
Cena: 50 Kč