Do salátu se skvěle hodí mangold, kadeřavá kapusta či špenát, které obsahují vitamin K a C, vlákninu a kyselinu listovou.
Ingredience:
8 ks jehněčích kotletek
sůl a pepř mletý
170 g řeckého jogurtu
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
půl hrsti petrželky
Salát
1 ks mangoldu či špenátu
1 ks cibule
1 hrst piniových oříšků
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
3 ks citronu
Postup:
Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou stran ogrilujte, asi 5 minut z každé strany.
Mangold zbavte tuhého řapíku, pokrájejte a spařte. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. V míse promíchejte s jemně nakrájenou cibulí.
Na pánvi nasucho opražte 1 hrst piniové oříšky a vmíchejte do salátu. Z oleje, medu a šťávy z 1 citronu umíchejte zálivku a promíchejte. Podávejte se s nakrájenými kousky citronu.