Suroviny na 5 porcí:
1 kg hovězí veverky
směs listových salátů
2 snítky rozmarýnu
lžíce sušeného tymiánu
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
6 lžic
olivového oleje
1 lžíce
medu
2 lžíce citronové
šťávy
sůl a pepř
Postup:
1. Hovězí veverku vcelku odblaňte. Jen lehounce osolte, opepřete a vcelku grilujte. Po 5 minutách přendejte na hliníkovou grilovací misku a grilujte dalších 10 minut.
2. Potírejte olejem, ke konci přidejte bylinky, rozmačkaný česnek a máslo. Hotové maso je při zmáčknutí měkce pružné a klade lehký odpor. Hotový steak dosolte, opepřete a nechte pár minut odpočinout. Pak teprve krájejte na porce.
Bude hodně šťavnatý. Ve středu lehce krvavý, podle toho, jak ho máte rádi.
3. Tyčovým mixérem prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, medem, solí a pepřem. Omyté listy salátu těsně před podáváním promíchejte se zálivkou tak, aby ani kousek nezůstal suchý.