S pomerančovou šťávou získá losos neobvyklou chuť, které neodoláte.
Ingredience:
600 g lososa
640 g brambor
250 g cukety, papriky
120 g cibule
80 g mrkve
60 ml šťávy z pomeranče
140 ml mléka
25 g cukru krupice
15 g másla
10 ml oleje
1 česnek
10 ml citronové šťávy
špetka soli, pepře
nové koření
2 bobkové listy
Postup:
Oloupané brambory uvaříte doměkka a slijete. Přidáte máslo, teplé mléko, vyšleháte vše na kaši a dochutíte solí.
Polovinu kaše smícháte s najemno nastrouhanou mrkví a česnekem. Papriku, cibuli a cuketu omyjete, nakrájíte na kostky.
Na rozpálené pánvi zeleninu orestujete a ochutíte solí, bílým pepřem a oreganem. Lososa omyjete a stáhnete mu kůži, osolíte, opepříte a necháte odležet.
V pánvi rozpustíte cukr na tmavší karamel, zalijete šťávou z pomeranče a citronu, přidáte vodu, koření a odvaříte až na sirupovitou konzistenci.
Do směsi vložíte porce lososa a dusíte cca 10 minut. Nakonec posypete oreganem.