Králičí maso patří mezi velice oblíbené. V kombinaci se špenátem se vám bude úplně rozplývat na jazyku.
Ingredience:
4 králičí stehna
3 cibule
1 palice česneku
sůl
pepř
máslo
300 g špenátu
smetana ke šlehání
Postup:
Králičí stehna omyjte, osušte, osolte a potřete česnekem. Dvě cibule nakrájejte na měsíčky. Králíka vložte do pekáčku a zasypejte cibulí, na každé stehýnko položte ještě kousek másla. Maso vložte do předehřáté trouby na 250 °C a pečte po dobu 45 minut. V průběhu pečení nezapomeňte podlévat vodou nebo vývarem.
Zbývající cibuli nakrájejte na drobné kostičky, osmahněte ji na másle a přidejte propláchnutý špenát. Ochuťte podrceným česnekem a solí.
Přelijte smetanou a špenát pak poduste do zhoustnutí. Jako příloha se hodí bramborový knedlík.
Něco navíc
Králičí maso je lehce stravitelné, je tedy skvělou volbou při dietě.