Suroviny na 2 porce:
● 8 středních rajčat
● větší hrst čerstvé bazalky
● hrst nasekaného libečku
● 2 balení dietní mozzarelly (nebo zakysaná smetana)
● 2 lžičky olivového oleje
● mletý pepř
● podle chuti sůl
Postup:
1. Rajčata nařízneme do kříže a necháme spařit cca 5 minut v horké vodě. Po spaření je oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Rajčata dáme znovu vařit, ochutíme. Do polévky přidáme hrst čerstvého nasekaného libečku.
Po rozvaření rozmixujeme a přecedíme přes cedník do čistého hrnce, abychom neměli v polévce semínka.
2. Nakrájíme mozzarellu na plátky. Polévku ještě dochutíme, naposledy přidáme bazalku a můžeme přidat i olivový olej.
Dietní rajčatovou polévku podáváme teplou v misce a na povrch ještě pokládáme plátky dietní mozzarelly (nebo zakysankou).