Pokud máte v mrazáku ještě houby z loňské sezony, na nic nečekejte a už je nechte rozmrznout. Připravili jsme si pro vás recept, ze kterého budete nadšení.
Ingredience:
1 svazek petržele
1 žloutek
1 cibule
2 lžíce parmazánu
2 rohlíky
1 sklenka bílého vína
400 g mletého hovězího masa
300 g mražených hub
olej
sůl, pepř
hladká mouka
Postup:
Nejprve nechte rozmrazit houby. My jsme recept vymysleli tak, abyste spotřebovali zbytky z mrazáku, ale výběr je na vás. Karbanátky jsou smažené, odlehčíte je třeba hlívou nebo liškami.
Připravte si všechny ingredience a potřebné nádobí, které je k vaření potřeba. Větší cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, stejně tak i rozmrazené houby. Vezměte si petrželku a nasekejte ji najemno. Včerejší rohlík navlhčete mlékem.
Dejte rozpálit pánev, na kterou nalijte olej, osmažte na něm cibuli a přidejte k ní houby. Po chvilce smažení podlijte suchým vínem, nechte zredukovat a houby odstavte. Místo vína lze použít i trochu vody.
Mleté maso promíchejte s vyždímaným rohlíkem, solí, pepřem, vychlazenými houbami, žloutkem, sýrem a petrželkou. Vznikne vám směs na hovězí karbanátky. Z hmoty je pak vytvořte.
Vytvořené karbanátky obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte a karbanátky opečte dozlatova. Hovězí karbanátky s houbami podávejte s bramborovou kaší. Jak na ni?
Připravte si jednoduchou bramborovou kaši. Potřebujete na ni: 1 kg brambor, 400 ml mléka, máslo, čerstvou zeleninu, okurku a petržel. Oloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka.
Mléko přiveďte k varu a ihned odstavte. Horké brambory rozmačkejte, přidejte máslo a přilévejte mléko. Obložte zeleninou.