Jste milovníci chřestu? Pokud ano, tento recept je přímo pro vás. Zapečte chřest s těstovinami a sýrem a uvidíte, že si pochutnáte.
Ingredience: 400 g zeleného chřestu, 4 ks vejce, sýr, rajčata, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 100 g pokrájené šunky, 1 lžíce strouhanky, 320 g těstovin rigatoni
Postup: Zbavte 400 g zeleného chřestu dřevnatých konců a vařte 15 až 20 minut na páře. Můžete použít i konzervovaný.
Dejte stranou špičky a zbytek chřestu pokrájejte nahrubo. V misce prošlehejte 4 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného parmazánu, osolte a opepřete.
Promíchejte uvařené rigatoni se lžící másla, 100 g pokrájené šunky, rajčaty, sýrem, veškerým chřestem a s vaječnou směsí.
Dejte do zapékací nádoby vymazané máslem, posypejte lžící strouhanky promíchané se lžící parmazánu a pečte 30 minut v troubě při 220 stupních.