Připravte si chutné a výjimečné masové rizoto na víně s lesními houbami.
Příprava: 30 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 23 Kč
Suroviny na 4 porce
– 150 g kulatozrnné rýže
– 250 g vepřové kýty
– 100 g čerstvých hub
– 250 ml zeleninového vývaru
– 100 ml bílého suchého vína
– 1 cibule
– ½ červené papriky
– 1 stroužek česneku
– 1 lžíce másla
– olej
– sůl, pepř
Postup
1. Maso, očištěné houby a papriku nakrájejte na kousky, cibuli nadrobno, česnek prolisujte.
2. Cibuli nechte zesklovatět na másle a oleji. Přidejte rýži a orestujte. Zalijte vínem a nechte odpařit alkohol. Přilévejte postupně vývar a duste, až bude rýže měkká.
3. Na oleji opečte osolené a opepřené maso s houbami, paprikou a česnekem. Stáhněte plamen a duste doměkka. Směsi promíchejte a servírujte.