Velice dobré a zdravé sušenky, které ze stolu zmizí raz dva.
Příprava: 45 minut
Náročnost: **
Cena za kus: 4 Kč
Suroviny na 15 kusů
– 200 g dýně Hokkaido
– 80 g třtinového cukru
– 100 ml rostlinného oleje
– 150 g celozrnné mouky
– 70 g ovesných vloček
– 1 lžička prášku do pečiva
Na krém
– 250 g mascarpone
– 1 vanilkový cukr
– moučkový cukr dle chuti
Postup
1. Očištěnou a nakrájenou dýni nakrájejte a uvařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré.
2. Vločky opražte na pánvi nasucho, přidejte pyré, cukr, mouku a prášek do pečiva. Odstavte a zadělejte těsto, ze kterého tvořte malé sušenky a dávejte je na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 ºC asi 25 minut.
3. Na krém prošlehejte všechny suroviny a poté sušenky slepte.