Připravte si ke svačině nebo na výlet zdravou alternativu chleba s řízkem.
Příprava: 25 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 13 Kč
Suroviny na 4 porce
– 100 g červené loupané čočky
– 100 g nastrouhané dýňové dužiny
– 1 vejce
– 3 lžíce kukuřičné strouhanky
– sůl
– sušené oregano
– sušený česnek
– olej na smažení
– 4 celozrnné bulky
– 4 listy ledového salátu
– rajče
Postup
1. Čočku nechte přes noc namáčet. Vodu slijte a čočku uvařte doměkka.
2. Dýňovou dužinu orestujte na pánvi. Smíchejte s čočkou a vejcem. Osolte, ochuťte kořením a dohustěte strouhankou. Rukama tvarujte karbanátky a opečte je z obou stran na trošce oleje.
3. Bulky rozkrojte a naplňte karbanátky, salátem a rajčetem.