Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem a pórkem.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 25 Kč
Suroviny na 8 porcí
Na těsto
– 110 g másla
– 80 g špaldové mouky
– 80 g hladké mouky
– 3 lžíce vody
– špetka soli
Na náplň
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce másla
– 2 pórky
– 110 g nakrájených kuřecích prsou
– 2 lžíce hořčice
– 280 ml smetany ke šlehání
– 150 g nastrouhaného čedaru
– 3 vejce
– sůl, pepř
Postup
1. Smíchejte obě mouky se solí. Přidejte máslo, studenou vodu a rukama vypracujte těsto. Dejte na hodinu do lednice.
2. Těsto vyválejte a přesuňte do máslem vymazané formy. Vidličkou udělejte do těsta díry a pečte při 190 °C 10 minut.
3. Na másle a oleji opečte pórek a maso. Dno koláče potřete hořčicí a rozložte pórek s masem. Vejce prošlehejte se smetanou a sýrem, osolte, opepřete a směs nalijte na koláč. Pečte ještě 25 až 30 minut.