Bezmasá varianta burgeru z grilu? Jistě! Grilované houby uspokojí i masožrouty.
Ingredience: 2 velké žampiony portobello, sůl a čerstvě mletý pepř, 1 stroužek drceného česneku , 1 lžíce olivového oleje, 60 g sýra feta, ½ červené cibule nebo papriky, hrst rukoly, 2 housky s dýňovými semínky
Na omáčku: 60 g majonézy, ½ lžičky harissy nebo jiné chilli pasty, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce nasekané petrželky
Postup: Promíchejte olivový olej s česnekem a potřete houby. Osolte a opepřete. Na omáčku smíchejte majonézu, harissu a bylinky, osolte a opepřete. Houby opékejte asi 2 minuty.
Na žampiony dejte plátky fety, cibule, papriky a lístky rukoly.