Tato netradiční lahůdka je hotová během pár minut a zasytí na dlouhou dobu.
Ingredience: 4 housky, 4 plátky šunky, 4 vejce, sýr, čerstvá petrželka
Postup: Předehřejte si troubu na 180°C. Nejdříve odřízněte vršky z housek a dejte je stranou. Nožem si naznačte kruh, kus od kraje housky a poté vydlabejte vnitřek.
Vyložte housku plátkem šunky (použijte jeden celý kus, aby vám pak nevyteklo vajíčko a nenasákla se jím celá houska).
Rozklepněte dovnitř vejce, zasypejte dvěma lžícemi strouhaného sýra a trochou petržele. Housku zakryjte odříznutým vrškem a celou ji zabalte do alobalu. Stejně si připravte i ostatní. Následně je pečte v troubě asi 10 až 15 minut.
Po 10 minutách je zkontrolujte: v tu dobu by měly být žloutky ještě celkem tekuté, po 15 minutách pečení budou akorát. Vyndejte housky z trouby, vybalte a ihned podávejte.
Pokud chcete, můžete také posypat nastrouhaným sýrem, který se na teplé pochoutce krásně rozteče. Fantazii se zde meze rozhodně nekladou a recept můžete ozvláštnit, jak chcete.