Není zase až tak moc potravin, o kterých by se dalo říct, že čím víc jich sníte, tím lépe děláte. Jednou z takových výjimek je hlíva ústřičná, která má přímo zázračné účinky – dokáže nastartovat imunitní systém a čistí náš organismus.
Suroviny:
250 g hlívy
ústřičné
1 cibule
1 brambora
1 mrkev
1 petržel
2 kuličky
nového koření
bobkový list
2 lžičky celého
kmínu
1,5 litru vody
1 lžice olivového
oleje
parmezán sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky, všechnu zeleninu na malé kousky též. Vše osmahneme na olivovém oleji v hrnci a dusímepřibližně 2 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou na malé kousky a dusíme další asi 2 minuty.
Přidáme všechno koření, osolíme a podlejeme vodou. Necháme 20 minut vařit. Po dvaceti minutách můžeme servírovat. Dochucujeme čerstvě nastrouhaným parmezánem.