Sirup z mladých kopřiv je přírodní zázrak.
Pro jeho výrobu budete potřebovat 40 vrchních částí kopřiv, 6 bio citronů, 3 l studené vody a 1 kg třtinového cukru nebo 200 g medu.
Kopřivy opláchněte a dejte do velké uzavíratelné nádoby a přidejte na plátky nakrájené citróny. Vše přikryjte a nechte 24 hodin macerovat. Druhý den promíchejte a sceďte přes sítko. Přidejte cukr nebo med a ještě další den nechte odležet.
Pokud jste přidali cukr, občas vše promíchejte. Pokud med, není potřeba míchat.
Skladuje v čisté nádobě v lednici. Kopřivový sirup v množství jedné až dvou polévkových lžic denně podávejte
hlavně na posílení imunity nebo při očistách organismu. Můžete ho také rozmíchat ve vodě nebo studeném čaji a případně dochutit ještě trochou čerstvé citronové šťávy. Navíc ho lze využívat v situacích, kdy si obvykle vaříte kopřivový čaj.