Vlašské, lískové, pistácie, kešu nebo para? Všechny ořechy jsou prospěšné vašemu srdci, upravují krevní tlak, jelikož obsahují hodně draslíku. Léčí chudokrevnost, migrény i chronickou únavu.
Celkově zlepšují imunitu a jsou účinné v boji proti potížím psychického charakteru. Zejména vlašské ořechy jsou velmi ceněny nejen pro svoji vynikající chuť, ale také pro vysoký obsah důležitých látek. Obsahují více jak 70% tuků, 18 % proteinů a 3 % sacharidů.
Tuky v sobě skrývají velké množství různých nenasycených mastných kyselin, flavonoidy, třísloviny, vitaminy skupiny B, vitamin C a E.Ze stopových prvků je to draslík, fosfor a hořčík.
Skvělá potrava pro mozek
Kvůli nízkému obsahu cukrů se ořechy hodí pro diabetiky a pro svou výživnou hodnotu jsou ceněné také vegetariány.
Pravidelná konzumace vlašských ořechů (stačí 5 ořechů denně) působí pozitivně na různé negativní psychické stavy, jako je deprese, stres, podrážděnost, úzkost, strach apod.Je to výborná potrava pro náš mozek. Podporují myšlení a schopnost koncentrace.
Vlašské ořechy pomáhají také odstraňovat únavu a předcházet vzniku srdečních onemocnění.
Čaj z listů ořešáku čistí krev a je výborným prostředkem na různé kožní problémy.
Zevně se používají obklady, které vytahují hnis z otevřených ran.