Masové kuličky jsou oblíbené na všech kontinentech. Ty z krůtího masa inspirované thajskou kuchyni jsou skvělé.
Ingredience: 1 kg mletého krůtího masa, 1 chilli paprička, 1 lžička rybí omáčky, 400 ml kokosového mléka, 5 lžic kečupu, 2 lžičky kari, 4 stroužky česneku, 1 lžíce jemně strouhaného zázvoru, 3 lžíce rybí omáčky, 1 mladá cuketa
Postup: Nejdříve si připravíme omáčku. V misce smícháme 100 ml kokosového mléka, kečup, kari, rybí omáčku a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky.
Do druhé misky dáme mleté krůtí maso, oloupanou, nastrouhanou cuketu, ze které jsme vymačkali šťávu, prolisovaný česnek, zázvor, 300 ml kokosového mléka a všechny ostatní ingredience podle receptu a dobře je promícháme.
Nejlepší je hmotu propracovat rukama. Pomocí lžičky vytvoříme ze směsi kuličky a necháme je odpočinout. Na pánev dáme jen trochu oleje a necháme ho rozlít po celé ploše.
Necháme ho ohřát na vysokou teplotu a vložíme masové kuličky, které restujeme 2 až 3 minuty ze všech stran.
Když jsou hotové, přidáme do pánve omáčku, oheň trochu ztlumíme a necháme probublávat asi 15 minut. Chutné jsou s rýží, nudlemi, ale i zastudena, kdy je můžeme podávat jako občerstvení..