Suroviny: 240 g dětských piškotů koňak, brandy nebo rum 50 g marcipánu kakao na obalení Na krém: 1 vejce 40 g moučkového cukru 15 g kakaa 80 g tuku nebo hery
Postup: Připravíme si kakaový krém.
Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao, až bude směs promíchaná, odstavíme a vmícháme máslo. Krém necháme vychladnout. Piškoty slepujeme krémem, z obou stran pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku.
Děláme tak proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe. Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.
Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau, nejlépe směsi kakaa instantního a na vaření. Marcipánové brambůrky uchováváme v chladu pod potravinářskou folií.