Ondřej Slanina přinesl v rámci televizního pořadu Kluci v akci nejeden zajímavý recept. Spolu s ním se podíváme i jak připravit tradičního zimní polévku z hub.
Suroviny:
400 g velkých krup č. 10
150 g sádla
400 ml vody na namočení hub
100 ml bílého vína
2 velké cibule
70 g sušených hub (700 g čerstvých hub)
4–6 stroužků česneku
dlaň majoránky
kmín
50 g másla
sůl
pepř
Kroupy přes noc namočíme, stejně tak sušené houby.
V elektrickém tlakovém hrnci Tefal All in One Pot zapnutém na restování rozpálíme sádlo, přidáme najemno krájenou cibuli, kmín a orestujeme do růžova.
Přidáme sekaný česnek, zarestujeme a přidáme scezené houby. Opět zarestujeme a zalijeme vodou z hub a bílým vínem. Opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Zavřeme a zapneme na vysoké tlakové vaření na 10 minut. Odklopíme a vmícháme máslo.