Suroviny na 4 porce:
1 hlávka kapusty 300 g masa ze slepice (může být i kuřecí či krůtí) 0,5 kg brambor 1 větší mrkev 1 lžička celého kmínu 1 lžička soli špetka mletého muškátového oříšku 1 lžíce hladké mouky 30 g másla
Postup:
Maso uvaříme, vývar slijeme stranou, odstraníme kosti a kůže a nakrájíme ho na nudličky. Na kostičky nakrájíme oloupané syrové brambory a mrkev. Listy kapusty nakrájíme na silnější proužky. Máslo rozpustíme v hrnci na mírném ohni, zaprášíme moukou a zamícháme.
Jakmile jíška zpění a lehce zezlátne, přidáme kapustu.
Restujeme další 2–3 minuty. Zalijeme vývarem, pořadně rozmícháme a zvýšíme plamen. Do základu přidáme mrkev, brambory, sůl, koření a dolijeme vodou, aby zelenina byla ponořená.
Vaříme doměkka. Ke konci přidáme maso a 5 minut provaříme.