V žádné středomořské kuchyni nemohou chybět pokrmy z ryb. A je jedno, jestli si dáte na talíř parmu, pražmu, makrelu, mečouna nebo klasického pstruha.
Potřebujete:
1 kg ryb (mořská štika, pstruh, pangasius…), 0,5 kg brambor, 2 lžičky oregana, 2 lžičky vegety, 4 dl olivového oleje, 300 g cherry rajčátek
Postup
Smíchejte 1 dl olivového oleje s oreganem a vegetou. Rybu potřete směsí a 30 minut ji nechte odležet v lednici. Brambory omyjte a podle velikosti nakrájejte na poloviny nebo měsíčky. Nechte je ponořené ve vodě.
Na teflonový pekáč dejte brambory, zakápněte olejem a nechte při 160 °C 15 minut v troubě. Pak pekáč vyndejte, brambory rozdělte po stranách, přidejte na poloviny nakrájená rajčátka a doprostřed vložte ryby.
Vydatně zakapejte zbylým olejem a pečte při 200 °C 20 minut. Pak troubu vypněte a nechte v ní pekáč ještě asi 10 minut.
Rybu podávejte se zeleninovou oblohou nebo salátem, můžete ji i ozdobit snítkou rozmarýnu. .