Potřebujete:
2 vejce, 750 g mletého masa, 1 svazek petrželky, 600 ml mléka, 2 lilky, 50 g hladké mouky, 800 g sterilovaných rajčat, 2 lžíce raj.
protlaku, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 50 g másla, 200 g jogurtu, 2 lžíce parmazánu, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce strouhanky, 450 g brambor, sůl, pepř
Postup:
Lilky očistěte, podélně nakrájejte na plátky, osolte a nechte 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na 2 lžících oleje. Přidejte maso a opečte. Pak přimíchejte nasekanou petrželku, rajčata a protlak. Osolte, opepřete a 15 minut poduste.
Oloupané brambory nakrájejte na plátky, krátce je předvařte v osolené vodě a vyjměte. Lilky osušte a opečte na 2 lžících oleje.
Z mouky a másla upražte jíšku, přilijte mléko, krátce provařte a nechte vychladnout. Do omáčky vmíchejte jogurt, vejce a sýr, dosolte a opepřete. Formu vysypejte strouhankou a naplňte masovou směsí. Navrch poklaďte plátky brambor a lilků a zalijte omáčkou.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. .