Skvělé jablkové řezy jsou u strávníků Evy Čížkovské také velmi oblíbené. Jsou i rychle připravené.
Ingredience: 4 středné velká jablka, 1 a ¼ hrnku cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 10 lžic oleje, 2 vejce, 4 lžíce kakaa, ½ až 1 lžička skořice, 1 hrnek mléka, 2 prášky do pečiva, kokos nebo nasekané ořechy
Poleva: 6 lžic moučkového cukru, 5 lžic kakaa, máslo a horká voda
Postup: Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience, pak přidáme vejce, olej, mléko a vše dobře promícháme.Pak přidáme nastrouhaná jablka, můžeme je oloupat, ale také nemusíme, a dobře je zapracujeme.
Těsto dáme do pekáče, který předem vymažeme a vysypeme moukou, nebo použijeme papír, a dáme péct asi na 20 minut. Ještě na horký korpus nalejeme a rozetřeme polevu:
rozpustíme máslo, přidáme do něj kakao a moučkový cukr a opatrně vše svaříme a necháme rozpustit, dojdeme až k mírnému varu.