Nejen maso, ale i zelenina na gril patří! Dodá vlákninu a ještě si na ní parádně pochutnáte. Můžete si připravit samotnou nebo ji využít jako přílohu ke grilovanému masu.
Potřebujete:
1 lilek, 4 papriky, 1 cuketu, 1 cibuli, 4–8 žampionů, 1 kukuřici, olivový olej, sůl, pepř čtyř barev, koření na grilovanou zeleninu
Postup:
Lilek, cuketu a kukuřici dobře omyjte, odřízněte konce a nakrájejte na plátky. Papriky rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na středně silná kolečka nebo čtvrtky. Žampiony podle velikosti nechte vcelku nebo nakrájejte na silnější plátky
Všechnu zeleninu lehce osolte a nechte vypotit. Pokapejte ji olivovým olejem a nejlépe na grilovacím litinovém plátu ji ogrilujte.
Grilovanou zeleninu naskládejte na talíř, lehce zakapejte olivovým olejem a okořeňte čerstvě umletým čtyřbarevným pepřem, případně dosolte..