Palčivá chuť hořčice v kombinaci s lahodným ovocem vytvoří v ústech naprostou harmonii cizokrajných tónů.
Potřebujete:
1 100g balení hořčičného semínka, 60 g ananasu, 160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžičku soli
Postup:
Očištěný a na malé kousky nakrájený čerstvý ananas smíchejte s hořčičným semínkem, přidejte ostatní suroviny a nechte přes noc odležet v ledničce.
Směs rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud chcete jemnější konzistenci, použijte klasický mixér. Pak opět dejte odpočinout do ledničky na jeden den.
Hotovou hořčici naplňte do uzavíratelné sklenice a skladujte v ledničce. Zpočátku je čerstvě vyrobená hořčice hodně pikantní, dejte jí ještě trochu času, chuť se v průběhu několika dní krásně rozleží. .