Italský sýr pecorino se vyrábí z ovčího mléka. Má slanou, výrazně pikantní chuť, trochu podobnou naší Nivě.
Potřebujete:
4 rajčata, 2 plátky toustového chleba, 100 g tvrdého sýra pecorino, oregano, tymián, čerstvou bazalku, zelenou petržel, 1 chilli papričku, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Toustový chléb nakrájejte na malé kostičky. Přidejte posekané bylinky, česnek, olivový olej a nakrájenou chilli papričku. Dochuťte solí a pepřem a vmíchejte nastrouhaný sýr pecorino.
Rajčatům seřízněte vršek a ten dejte stranou na zakrytí nebo nasekejte ho do náplně. Dužinu z rajčat vydlabejte a také nakrájejte do náplně. Tu pak rukou důkladně promíchejte.
Vydlabaná rajčata zevnitř osolte a naplňte je připravenou směsí. Navrch ještě rajčata posypejte strouhaným sýrem a vložte na gril. Po upečení podávejte. .