Mezi kořenovou zeleninu patří i červená řepa. Neprávem trochu opomíjená, přitom jeden z nejzdravějších druhů zeleniny se spoustou možností využití.
Potřebujete:
2 ks červené řepy, 1 lžičku mořské soli, mletý pepř, nejlépe čerstvý olivový olej na potření
Postup
Řepy očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky a potřete je trochou olivového oleje, můžete použít panenský, ale hlavně musí být kvalitní.
Plech vyložte pečicím papírem, rovnoměrně na něj poskládejte nakrájené plátky řepy a lehce je, dle svého uvážení, opepřete.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut do křehka – doba závisí na tloušťce plátků.
Po vyndání je ještě horké posypejte solí, nechte vychladnout a podávejte jako zdravou chuťovku. .