Potřebujete:
250 g hladké mouky, 70 g strouhaného parmazánu, 150 g másla, 5 vajec, 2 lžíce mléka, 200 ml smetany na vaření, 1 zakysanou smetanu, sůl, pepř, bazalku, 200 g mozzarelly, 500 g cherry rajčat, listový špenát
Postup:
Mouku promíchejte s parmazánem, zapracujte máslo, 1 vejce a 2 lžíce mléka. Z vláčného těsta vytvořte kouli, zabalte do fólie a nechte asi hodinu v chladu odpočinout.
Smíchejte smetany, zbylá vejce, osolte, opepřete a ochuťte bazalkou. Mozzarellu nakrájejte na plátky, rajčata překrojte napůl.
Těsto rozdělte na 4 části a rozválejte na kolečka větší než formy. Každou vyložte těstem, okraje odkrojte. Na těsto dejte pečicí papír a zatěžkejte suchými fazolemi. V troubě zahřáté na 200 ºC zapečte 10 až 12 minut.
Vyjměte fazole a papír. Na těsto nalijte část smetanovo-vaječné směsi, přidejte sýr, nalijte zbytek směsi a poklaďte rajčaty a špenátem. Pečte asi 20 minut.