Po návratu z výletu vás tohle jídlo zahřeje a zasytí. Hotové je navíc, oproti klasickému receptu, za pouhou půl hodinku.
Potřebujete:
500 g mletého hovězího masa, 400 g konzervu krájených rajčat, 400 g konzervu červených fazolí, 1 malou plechovku kukuřice, 1 malý rajský protlak, 1 středně velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 červenou pariku (kapii), 1 lžíci oleje, 1 lžičku chilli, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku sušené oregana, 1 lžičku třtinového cukru, pepř, sůl
Postup:
Cibuli nasekejte najemno, česnek nakrájejte na plátky a papriku na kostičky. V kastrolu rozpalte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte česnek, papriku a koření (kromě oregana) a za stálého míchání opékejte 5 minut.
Do kastrolu přidejte mleté maso. Při opékání ho obracečkou promíchávejte tak, aby nezůstaly větší hrudky.
Když maso zhnědne, přilijte 300 ml horké vody. Přidejte drcená rajčata, rajský protlak, cukr a majoránku. Vše promíchejte, osolte, opepřete a nechte na malém plameni probublávat asi 15 až 20 minut.
Fazole propláchněte a nechte okapat. Vmíchejte je společně s kukuřicí do omáčky a nechte prohřát. Podávejte s čerstvým pečivem.