Mezi zeleninu, kterou za levno seženete i v zimních měsících, patří cuketa. Připravte si z ní odlehčenou verzi bramboráků.
Potřebujete:
3 střední brambory, 3 vejce, 3 stroužky česneku, hladkou mouku a mléko podle potřeby ,1 středně velkou cuketu, pepř, sůl, majoránku, olej
Postup:
Cuketu rozpulte a zbavte semínek. Polovinu nastrouhejte nahrubo a polovinu najemno. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Brambory a cuketu promíchejte a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu.
Ke směsi přidejte vejce, koření, prolisovaný česnek a sůl. Když je těsto husté, přidejte mléko. Když je řídké, přidejte mouku.
Na pánvi rozehřejte olej a na něm z obou stran smažte placky – cukeťáky.
Podávejte se zelným salátem, případně s pokrájenou vámi oblíbenou zeleninou, ať pokrm na talíři působí svěže..