Dopřejte si výbornou sladkou snídani v americkém stylu. Chutnat bude nejen dětem.
Suroviny na 4 porce – 190 g hladké mouky – 3 lžičky prášku do pečiva – 1 lžíce třtinového cukru – ½ lžičky soli – 2 vejce – 250 ml mléka – 5 lžic rozpuštěného másla – olej na smažení
Na karamel – 70 g másla – 50 g moučkového cukru – 50 g třtinového cukru – 50 g rýžového sirupu – 100 ml smetany ke šlehání (40 %) – 1 a ½ lžičky mořské soli – 2 banány
Postup
1. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Vejce prošlehejte s mlékem a máslem. Obě směsi spojte a vymíchejte hladké těsto. Nechte 10 minut odpočinout.
2. V kastrůlku rozpusťte máslo, oba cukry a sirup, a krátce povařte, dokud směs nezhoustne. Vlijte smetanu, minutu povařte, vmíchejte sůl a odstavte.
3. Na rozpáleném oleji opečte lívance z obou stran dozlatova. Podávejte s omáčkou a nakrájeným banánem.