Banánové bábovičky vydrží i několik dní po upečení lahodné a vláčné.
Suroviny na 12 kusů
Na těsto – 100 g hladké mouky – 100 g polohrubé mouky – 1 lžička prášku do pečiva – špetka soli – 120 g másla – 200 g pískového cukru – 2 vejce – 4 banány
Na krém – 500 g mascarpone – 3 lžíce karamelového salka – 1 lžíce moučkového cukru
Postup
1. V míse smíchejte všechny suché ingredience. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, pak zašlehejte vejce. Obě směsi promíchejte a nakonec přimíchejte rozmixované banány. Těstem naplňte silikonové formičky a pečte 20 až 25 minut při 180 ºC.
2. Mascarpone smíchejte se salkem a cukrem. Krémem naplňte cukrářský sáček.
3. Vychladlé dortíky ozdobte krémem a dejte vychladit do lednice.