Na kachnu nikdy nesmíte spěchat, ale kachní prsa můžete připravit podle Markéty Hrubešové i jako minutku. My je zkusili a větší kachní dobrotu jsme ještě nejedli!
Ingredience: 1 ks kachních prsou, 100 g sušených brusinek, 4 lžíce balzamikového octa, 4 lžíce suchého vína, 1 lžíce rybízového džemu, ½ lžičky hnědého cukru
Postup: Kachní prsa rozdělíme na dvě filátka a zarovnáme je s kůží.Můžeme je spíchnout špejlí. Rozpálíme pánev, nalijeme olej. n Maso položíme kůží dolů a pečeme pod pokličkou čtyři minuty. Pak jej otočímě a z druhé strany necháme péct stejně asi pět minut.
Vyjmeme je a dáme do teplé trouby. Do pánve, ve které jsme připravovali maso, dáme brusinky, nalijeme také víno, stejně jako čtyři lžíce balzamikového octa, džem a hnědý cukr. Promícháme a zredukujeme na hustou omáčku. Maso nakrájíme na plátky, můžeme ho ještě okořenit a přelijeme jej omáčkou.